Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fattigdom(s)fälla

Annons

Äldre ensamstående kvinnor och ensamstående mammor med barn har halkat efter mest under åren 1995-2005. Under samma tid har klyftorna i samhället ökat. Inkomstspridningen har ökat med 26 procent och förmögenhetskoncentrationen har ökat med 25 procent, under den tid som socialdemokraterna styrt landet.

Det är märkligt att när s-ledaren Mona Sahlin säger sig vilja "återställa rättvisan", så är det tydligen till ett Sverige där klyftorna har vuxit. Socialdemokraterna har skapat en illusion av att de står för rättvisa när de i stället fört en politik som inneburit ökade klyftor. De med goda inkomster har dragit ifrån medan de med små marginaler halkat efter.

Alla erfarenheter visar hur viktig jobbpolitiken är för ökat välstånd och för att minska bidragsberoendet. Det är alltid de som är beroende av bidrag som förlorar när inte jobben skapas.

Kristdemokraternas principer för en rättvis politik är att prioritera jobben samt inrikta politiken på att bekämpa fattigdomen - inte rikedomen, som socialdemokraterna gjort. Det är när företag utvecklas, människor anställs och löner stiger som välstånd skapas, inte genom en politik som hämtar sin näring ur likformighet. Det är bara genom att stärka människors makt över sina egna liv som de också kan öka sin levnadsstandard och komma ur den fattigdomsfälla som s-politiken försatt dem i. Vi kristdemokrater arbetar för förändring.

Katarina Gustavsson

kristdemokrat

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons