Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fart på affärerna

Annons

Av staten har Ludvika kommun tilldelats 5 miljoner kronor och Smedjebackens kommun 3,4 miljoner. Detta som kompensation för att befolkningstalen minskat. Nu är frågan, vart tar dessa pengar vägen? Skall kommunens chefer och höga tjänstemän fördela beloppen så blir det löneförhöjning åt cheferna och resten tar de konsulter, som anlitats för fördelningen.

Utslaget på kommunernas innebyggare blir det 200 kronor per person i Ludvika och 300 för Smedjebacksborna. Vad skulle hända om pengarna delades ut till innevånarna med order att snarast handla något för dem? Två saker skulle uppstå. Dels att det åtminstone för de närmaste dagarna bleve fart på affärerna och att sedan ingen kunde beskylla kommunen för att ha förslösat dem. För en gångs skull finge då folket, bestämma vart slantarna skulle hamna.

Dessa goda råd fick jag av en ekonomiskt kunnig person, som jag mötte vid mitt senaste besök i tätorten. Kunskapen förmedlas härmed alldeles gratis och utan konsultarvoden till vederbörande beslutsfattare.

Enligt uppdrag

RUNE GUSTAVSSON

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons