Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Färre rivningslov i Ludvika kommun

Annons

Nu har byggnadsnämnden i Ludvika problem. Det kommer inte in så många ansökningar om rivningslov som tidigare. De 22 (11 + 11) ledamöterna måste därför vara mer innovativa och själva ta upp ärenden och förelägga personer som de tidigare meddelat bygglov att nu skall deras hus rivas.

Det nu aktuella ärendet avser ett fritidshus nära Saxenborg i Grangärde vartill byggnadsnämnden, enligt NLT, felaktigt med-

delade bygglov 1994. Varför det trots en minskad ärendemängd tagit åtta år att upptäcka att ett fel begåtts, framgår inte av redovisningen i tidningen.

Eftersom det är byggnadsnämnden som begått felet är det de ledamöter som tog beslutet 1994 som skall stå för ersättningen till fastighetsägaren. Vid fel och försummelse vid myndighetsutövning skall ersättning utgå enligt skadeståndslagen, vilket inte bör drabba skattebetalarna utan de som vid tillfället begick felet.

För en utomstående verkar hela frågan om rivning helt absurd. Ingen har klagat på byggnationen, endast byggnadsnämndens nuvarande ledamöter tycks störda av att det finns ett vackert fritidshus på en sjönära tomt uppfört på laglig väg med laga kraft vunnet bygglov och strandskyddsdispens.

Ta ert förnuft till fånga!

STARE DECISIS

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons