Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Farlig badbassäng i Dala-Järna

Annons

Jag är förälder till ett barn som medverkade i den suveräna fotbollsturneringen Teneriffe Cup i Dala-Järna. Mitt barn bodde tillsammans med laget i närheten av Myrbacka skola i Dala-Järna.

I direkt anslutning till gymnastiksalen finns ett utomhusbad. Det är visserligen inte i bruk men det är i allra högsta grad en sanitär olägenhet samt en stor fara för olyckor.

Naturligtvis är bassängen inhägnad men det är ett staket som är cirka 80-90 centimeter högt. Företagsamma barn kan lätt klättra över det och komma till bassängen. Dessutom fanns det inget lås på staketgrindarna.

När vi var där var det bara att öppna och gå in. Vattnet är oerhört skitigt, man ser inte botten. Det ligger en död fågel och förorenar vattnet vid trappan ner i bassängen och trappstegen är trasiga.

Vid samtal med Vansbro kommun fick jag besked om att de var medvetna om problemet. Bassängen har inte varit i bruk sedan 1996. Jag föreslog att det var bättre att tömma bassängen men det kunde man inte göra för det behövdes vattentryck inifrån bassängen annars blir trycket för stort utifrån.

Det finns intresse av att öppna badet igen därför har inget gjorts eftersom pengar saknas.

Vad säger ni på Vansbro kommun? Är ni beredda att låta det ske en olycka innan ni tar tag i detta ärende och vad säger ni boende i Dala-Järna?

OROLIG FÖRÄLDER

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons