Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Faran av att rösta nej

Annons

Den 14 september får svenska folket möjlighet att rösta ja eller nej om vi ska införa euron som valuta. Jag tycker att det är angeläget att påpeka att det faktiskt är två alternativ vi ställs inför. Ingen får tro att ett "ja" innebär förändring medan ett "nej" är en röst för att bevara saker som de är.

Redan i dag används euron i 12 länder och av 300 miljoner människor. Inom några få år kan det vara ytterligare 10 länder och 75 miljoner européer som är med i EU och har euron som valuta. Ingenstans i dessa länder verkar man ha märkt av de skräckvisioner som nejsidan i den svenska debatten hotar skulle drabba oss om vi inför euron.

Vi vet vad ett ja till euron innebär. Alla aspekter av ett medlemskap har analyserats in i minsta detalj. Däremot har det inte gjorts några grundliga utredningar över vad ett utanförskap skulle innebära för svensk del. Nu är det dags att nejsidan i debatten om euron får stå till svars för konsekvenserna av deras alternativ. För min del är det ingen tvekan om att jag väljer alternativet "tryggare tillsammans" och röstar ja till euron i höst.

ERICH COLBERG

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons