Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Falu kommun fortsätter att växa!

/

Annons

En besviken falubo beskriver Faluns expansion som förödelse och tar upp de avverkningar som görs för nya bostäder i Lilla Källviken. Jag håller med insändaren att stora avverkningar aldrig är vackra och att det för närboende blir en stor förändring. I det aktuella fallet pågår en löpande utbyggnad i Galgberget och Lilla Källviken utifrån översiktliga planer som formades redan i slutet på 1980-talet. Detaljplanerna har beslutats de senaste åren efter samråd som kringboende inbjudits till. I Lilla Källviken har även Mark- och miljödomstolen prövat frågan.

Avverkningarna följs av gatuutbyggnader, iordningställande av tomter mm. Vi försöker ta bort så lite skog som nödvändigt, men det är oundvikligt att det uppfattas som stora ytor. Fullt utbyggt kommer det finns cirka 350 bostäder i Lilla Källviken. I planeringen har det också tagits hänsyn till att det ska finnas skog och grönområden där även motionspår, andra stråk och lekskogar värnas. Golfbanan är nu fullt utbyggd och där är det reglerat hur allmänheten ska kunna passera och vistas i närheten. Sammantaget blir det här en attraktiv del av Falun med närhet inte bara till skog, motionsspår och golfbana, utan också slalombacke och Runns utbud av aktiviteter.

Falu kommun växer snabbt just nu. 2016 ökade befolkningen med över 500 invånare. Staden förtätas och det byggs på olika platser i kommunen men den stora utbyggnadsriktningen är mot Borlänge. Det innebär att det med stor sannolikhet kommer att bli fler bostäder i området. Ett tips är att ta del av förslaget till ny fördjupad översiktsplan som snart går ut på samråd till alla.

Jonny Gahnshag (S)

Kommunalråd, ordförande i miljö- och samhällsbyggnadsnämnden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons