Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Extrempartier på syndabocksjakt

Annons

De senaste tio åren har klyftorna ökat i vårt land. Vi är många som har märkt av det; ökad arbetslöshet, fler otrygga anställningar och mindre personal i vården och skolorna.

Högerextrema partier växer sig allt starkare. I Orsa försöker två rasistiska partier att ta platser i kommunfullmäktige.

Bakom de här partiernas propaganda om "massinvandringen" och "det mångkulturella hotet" döljer sig något väldigt enkelt, nämligen att utse syndabockar för de problem som finns i samhället.

De försöker skylla arbetslösheten och nedskärningarna på flyktingarna. Men de länder som vägrat ta emot flyktingar har lika stora problem som andra länder med arbetslöshet och brist på pengar till välfärden.

De senaste åren har Sverige fört en politik där man medvetet har valt att gynna storföretagens ägare. De allra rikaste har blivit ännu rikare.

Rasisterna struntar i att kritisera den förda högerpolitiken. De vill inte förstärka arbetsrätten och ta kamp mot de osäkra jobben. Och i stället för mer pengar till vår gemensamma välfärd, vill de sänka förmögenhetsskatten och arvsskatten.

Att så många svenskar har fått det sämre beror på EU-anpassning, nedskärningar och skattesänkningar. Den politik som har förts har gjort att en liten elit har fått mer makt, samtidigt som de allra flesta har fått mindre att säga till om. Det försöker högerextremisterna att dölja.

Därför går de överklassens ärenden.

FREDRIK HALLOR

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons