Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eurofakta ger fakta om euron

Annons

Detta kallar Leif Handegård för "EMU-propaganda". Faktum är dock att den information som ges handlar om hur euron och EMU fungerar - oberoende av om Sverige röstar ja eller nej den 14 september. Någon argumentation för eller emot förekommer inte, tvärtom framhålls det att "valet är ditt!"

Information ges också om de viktigaste ja- och nejorganisationerna som är aktiva inför folkomröstningen.

Lars Handegård har rätt i att Svenskt Näringsliv tagit ställning för att Sverige skall införa euron som valuta och även aktivt verkar för detta.

Men syftet med Eurofaktaprojektet (som ligger bakom "Greppa Euron") är inte att argumentera, utan att bidra med saklig information, fakta och nyheter om den gemensamma valutan.

På www.eurofakta.se finns både positiva och negativa euronyheter. Här finns länkar till både ja- och nej-organisationer. Och sist men inte minst kommer såväl ja- som nejdebattörer till tals, det finns alltså inte bara ja-sägare som Lars Handegård försöker göra gällande.

Någon risk för styrning av gymnasieeleverna av det slag som Lars Handegård antyder föreligger således inte. Det är att underskatta integriteten och kompetensen hos Sveriges lärarkår om man tror att det går att styra deras undervisning.

Självfallet kommer lärarna ge utrymme för såväl ja-sidan som nej-sidan inför höstens folkomröstning. Detta är något som Eurofakta också uppmuntrar, eftersom syftet med projektet är att stimulera till samtal och diskussion kring euron.

HENRIK TOREMARK

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons