Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

EU blir en kontrollstat

Annons

Jag och många andra med mig ser faran med EU i framtiden. Halva budgeten går åt till en inte särskilt lyckad jordbrukspolitik. I dagarna fjantar man om spritstödet samt talar om fredsprojekt, men vi har ju Nato.

Det värsta är att EU håller på att bli ett reellt hot mot de egna medborgarna. EU är på väg att bli en kontroll- och övervakningsstat av sällan skådat slag. Den tekniska utvecklingen parad med argument om det ökade terroristhotet kommer att göra det lättare att genomföra system som ger total kontroll över medborgarna.

EU-ledarna vill lagra och registrera alla flygpassagerare. Och lagra internettrafik samt registrera all telefon- och datatrafik vilket nu är på full gång. Genom de nya EU-passen kan alla svenskars fingersavtryck finnas i ett centralt register. EU-ledarna syftar till en total kontroll av medborgarna.

Redan i början av 1990-talet började debatten om det så kallade FAS 90-registret. Ett centralt register som på data skulle innehålla uppgifter om medborgarnas sjukdomar och sjukskrivningar med mycket mera. I debatten hävdade kritikerna att det verkligen fanns faror med sådana registreringar och att de var integritetskränkande.

I demokratin Sverige var det då alltså möjligt att efter debatt stoppa ett register som ansågs integritetskränkande för individen.

Den ökade kontrollen sker successivt och i smyg. Alltid med "goda" argument. Folkets brist på engagemang i EU-systemet hjälper EU-ledarna att smyggenomföra sina planer.

Eric af Wetterstedt

Leksand

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons