Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett litet helvete med borgarna?

Annons

Då Olof Palme förlorade valet 1976 utbrast han, med illa dold förtrytelse i tv inför hela svenska folket: "Nu ska vi se till att borg-arna får ett litet helvete".

Ett faktum är att om socialdemokraterna vid ett borgerligt regeringsinnehav ville sabotera så har de tillsammans med facket en oerhörd makt. De är representerade inom alla områden inom samhället och styr över landsting, kommuner, rättsväsendet och högsta domstolen.

De kan slå ut vilket företag som helst ända ned till en liten kioskägare på Gotland. De kan stoppa alla försök från enskilda att förbättra till exempel åldrings- och sjukvård.

Socialdemokraterna strävar efter makten och kan behålla den. Då är frågan: Vad är bäst? Ett borgerligt styre, som utsätts för sabotage eller ett socialistiskt utan sabotage. Det för landet bästa valresultatet vore det att socialisterna vann med minsta möjliga övervikt. Då måste regering och riksdag ta större hänsyn till oppo-sitionen. För Ludvika kommun och val av representation i fullmäktige och styrelser är det enkelt.

Där finns bopartiet, som inte behöver snegla på de stora partierna i Stockholm eller Bryssel. Eller ens sända en krona av parti-stödet dit, utan kan låta det gå tillbaka till nyttiga verksamheter inom kommunen.

Jag vill påminna om tillämpningen av gatukostnadslagen, som fick en bra och oväntad lösning, maxtaxa för sjukhemmen, förskottsbetalning av el- och sopavgifter, den nya rondellen, parkeringsbrickan, borttagning av onödiga nämnder, slopandet av onödiga chefer, kalkning av sjöar och utredning av radonfaran, för att nämna några exempel.

I likhet med alla övriga partier har bopartiet brist på ungdomar, som i stället för spännande politiskt arbete, förslösar sin tid på idrott av tusen slag.

Den som i kommunalvalet röstar på bopartiet har full frihet att i riksdags- och landstingsval välja vilket parti de önskar.

Rune Gustavsson, bopartist

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons