Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett lämpligt arbete

Annons

För några veckor sedan hade tidningen en artikel om en kvinna med benbrott som inte fick sjukpenning utan hänvisades till arbetsförmedlingen för att söka ett lämpligt arbete under sjukdomstiden.

Och nyligen kunde vi läsa om en kvinna som inte fick sjukpenning men hänvisades till arbetsförmedlingen. En kvinna som drabbats av krisreaktion fick endast en veckas sjukpenning. Sedan ansågs hon vara arbetsför. Det märkliga är att det bara är kvinnor som drabbats av försäkringskassans strävan att minska det så kallade ohälsotalet. När en sjukskriven är arbetslös, ska försäkringskassan bedöma återstående arbetsförmåga med hänsyn till hela arbetsmarknaden.

Prostitutionen är världens äldsta kvinnoyrke. I Sverige är det inte heller förbjudet att sälja sex, men att köpa tjänster av sexuellt slag är olagligt.

Därför infinner sig tanken att försäkringskassans läkare och tjänstemän inbegriper prostitutionen i den nationella arbetsmarknaden. Att kvinnorna på grund av sexköpslagen blir arbetslösa är inte försäkringskassans problem.

Sexuella tjänster kan utföras trots benbrott, armbrott och ryggskott.

Horst von Sloffenbach

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons