Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett idiotiskt projekt

Annons

Svar till Hans Berglund.

Det är så mycket som gamla kloka ludvikabor har att förvåna sig över och ett exempel är när Berglund kommer släpande med det dödfödda Lyvicom-projektet.

Det får sättas upp på Per Erik Granströms långa lista över misslyckade projekt.

Det enda Lyviksberget skulle passa för är någon form av rast- eller utsiktsplats, försedd med ett par bord och sittbänkar av det robusta slaget som ungarna varken kan slå sönder eller bränna upp.

Ett mindre utsiktstorn av samma material skulle kanske ge en fin utsikt över Väsman ända ifrån Gonäs och fram till Östansbo och Haggen.

Med tanke på tillkomsten och läget intill Lyvikskyrkogården kunde platsen också vara prydd med en minnessten över de 25-30 miljoner som där offrats på misslyckade visioners altare under de senaste 20 åren. Den fula Blixten i rondellen som börjar luta mer och mer kan ju flyttas upp på Lyviksberget när den rasar omkull så vi slipper se eländet.

Det finns mycket industrimark ute i Lorentsbergaområdet och i den i framtiden sammanlagda Ludvika - Smedjebackens kommun finns gott om välbelägen mark mellan Morgårdshammar och Ludvika som kan anslutas till både riksväg och järnväg.

Ute i landet finns det massor av välbelägen god och lättetablerad industrimark och massor av tomma industrilokaler som minne av politikernas verklighetsfrämmande ambitioner och varför skulle då seriösa företag slå sig ner på det avigt belägna Lyviksberget?

Det är mer än dumt det är verklighetsfrämmande och man kan enbart beklaga att Väsman Invest också är inblandat.

ARNE JANSSON

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons