Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett gott land för vargar

Annons

Bysamfällighetens viltforskningsstation har bekymmer. 20 vargar från viltforskningens vargodling har spårlöst försvunnit. Misstankarna riktas mot renägare och illasinnade jägare, som anser sitt viltbestånd och sina jakthundar hotade. Dessutom ryktas det att djurskyddsföreningen börjat spåra upp vargarna och befria dem från de mycket besvärande radiosändarna, som vargarna bär runt halsen. Även har det aktualiserats, genom debatten om mobiltelefonernas hälsorisk att vargen kan vara i farosonen! Vargen bär ju sin sändare tätt tryckt till halsen och strupen, och strålar dygnet runt.

Viltforskningen, som insett det ohållbara i situationen, har därför inkallat experten och professor emeritus Gustaf Von Trapline att utreda och komma med förslag.

Denne har nu kommit med den slutliga lösningen. Han anser att vargarna ska infångas och transporteras till Gotland, en ö, som ligger så långt från fastlandet att vargen inte kan simma därifrån. Samtidigt framhåller von Trapline att eftersom Gotland är landets fårtätaste område kommer vargen att kunna försörja sig och utveckla en frisk avkomma. Han avfärdar risken att vargarna skulle rymma över isen genom att berätta att Östersjön är isbelagd endast vart 10 000:e år.

Von Trapline vågar påstå att i motsats till dalmasar och lappar är gotlänningarna ett godmodigt folk, som lärde sig folkvett redan år 1361 då Valdemar Atterdag brandskattade Visby. Gotlänningarna ägnar sig åt att kasta varpa och stöta stång och låter vargarna vara i fred. Allt enligt von Trapline.

FÖR RAPPORTEN SVARAR

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons