Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett fängelse med nattpermission

Annons

En sak har jag lärt mig med åren, Ludvikafolket är ett ärligt och uppriktigt folk. Samtliga insändarskribenter som har kritiserat den "nya" arbetsmarknadspolitiken har rätt, i varje mening.

Arbetsförmedlingens chef i Ludvika försvarar aktivitetsgarantin och påstår också att det kommer att råda brist på arbetskraft, när fyrtiotalisterna går i pension. Jag känner igen tongångarna.

Samma sak sa Ludvikas båda riksdagsmän, Hans Andersson, v, och Per-Erik Granström, s, på ett möte i Folkets Hus för några år sedan. De var med och drev igenom den "nya" arbetsmarknadspolitiken.

Riksdagsmännen och många facktoppar gnällde på de så kallade Alu-arbetena. De sa att Alu trängde undan "vanliga" jobb och de kallade Alu "gubbdagis".

Jag har varit med och utfört tre Alu-byggjobb åt ideella föreningar. Vi gjorde ett bra jobb under åtta timmar per dag och att kalla Alu för "gubbdagis" är en ren förolämpning. Dessa jobb hade aldrig blivit utförda, om inte staten hade gått in med stöd, ty Alu riktade sig till ideella föreningar, som inte har så mycket pengar.

Nu spärrar arbetsförmedlingen i Ludvika in människor i den så kallade aktivitetsgarantin, totalt sysslolösa. Det handlar om fängelse med nattpermission, och ingenting annat.

Från Agan slussas människorna ut i arbetslivet, oftast med stora bidrag till den arbetsgivare som anställer dem.

Arbetsförmedlingens chef i Ludvika skryter om att staden betalar 750 kronor per dag till den arbetsgivare som anställer en långtidsarbetslös. Snacka om undanträngningseffekt och Ebberöds bank!

Arbetsförmedlingens chef är språkrör för en riksdag, som inte har en aning om vad den håller på med.

Dagens arbetsmarknadspolitik är inte något nytt utan en upprepning av trettiotalspolitiken och en efterapning av den avskyvärda, anglosaxiska utslagningspolitiken.

BIRGER HANSSON

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons