Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett brett allmänintresse avgör

Annons

Svar till "Byskvaller i Gävle-Dala", FK 20 juni.

SVT Gävle-Dala bevakar Dalarna och Gävleborg, samt Älvkarleby kommun. Ett bevakningsområde där det finns en möjlig tv-publik runt 550 000 tittare som nås av Gävle-Dalas nyhetssändningar.

I vårt journalistiska uppdrag ingår att rapportera, spegla, kommentera och granska det som händer, har hänt eller kommer att hända och som är allmänt intressant för våra tittare.

När vi planerar våra sändningar, gör vi det med insikten om att det bor lika många tv-tittare i Gävleborg som i Dalarna.

I Dalarna har vi stor publik i Falu-Borlänge-området och en liknande befolkningskoncentration finns kring Gävle-Sandviken.

I Hälsingland är publiken mer spridd och där finns fler centralorter.

I Gävle-Dalas programpolicy har vi bestämt att vara bra på de stora händelsenyheterna. Nyheter där tv gör sig bäst. Vi lägger även stor vikt vid att bevaka nyheter som det finns ett gemesamt intresse för i de båda länen Dalarna och Gävleborg.

Möten med intressanta människor som kan eller gjort något bra blir intressanta tv-nyheter och inslag.

Vårt publicserviceuppdrag innebär att vi även har ett ansvar för att uppmärksamma sådant som kanske har ett i sig intresse för en mindre publik.

De inslag som insändaren kritiserar för att vara "byskvaller" anser redaktionen och jag vara exempel på inslag som självklart ska finnas med.

Nyheter om skogen, jakt och skogens djur engagerar och berör många tittare, likaså debatten kring viltvård och rovdjurspolitiken.

Händelser inom skolområdet, är kommunalpolitiskt heta frågor. ""Lilla Stinas" skolväg är då exempel på hur Gävle-Dala kan belysa hur skolpolitiken inte alltid fungerar så bra.

Dödsolyckan i skidbacken "Chocken", var en tragisk olycka som Gävle-Dala rapporterade om och som vi sedan följde upp med de beslut myndigheterna fattade för att säkra en eventuell fortsatt verksamhet i den riksbekanta backen.

Oavsett från vilken ort i GävleDala-distriktet som SVT nu sänder de regionala nyheterna ifrån, kan jag försäkra insändaren "Viltnytt" om, att redaktionen och medarbetarna alltid bemödar sig om att spegla nyheterna inom hela området.

De tio medarbetarena i Hälsingland och Gävle gör ett alldeles utomordentligt bra journalistiskt arbete som innebär att faran för den daladominans som insändarskribenten anser råder, inte kan visas i vår programstatistik.

HASSE WAHLSTEDT

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons