Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En stark vänster behövs

Annons

Moderaterna vill avskaffa kollektivavtalen, och istället införa individuella förhandlingar. Det är inte så konstigt, eftersom moderaterna faktiskt för en politik som gynnar de rika och välbärgade, de som äger storföretagen.

De skulle faktiskt tjäna mycket mer pengar på en osäkrare arbetsmarknad. Man vill även från moderat håll försämra LAS (Lagen om anställningsskydd) till förmån för individuella anställningskontrakt.

Här ser man också klart och tydligt vems intressen moderaterna representerar.

För det är inte vi vanliga, vi som arbetar för vårt levebröd, som tjänar på att arbetsgivaren får avskeda oss lite hur som helst. Vi tjänar faktiskt på att ha en trygg anställning. För oss är LAS bra.

Moderaterna vill också försämra sjukförsäkringen, man vill sänka sjukpengen och införa ytterligare en karensdag.

Resultatet av den politiken blir att väldigt många tvingas gå till jobbet fast de är sjuka, eftersom de inte har råd att stanna hemma tills de blir friska.

Det här är några konkreta exempel som visar på den konflikt som finns i samhället.

Den konflikt politiken ytterst handlar om. Konflikten mellan arbete och kapital, mellan de som äger de stora företagen och alla oss andra.

Det finns inga lösningar som är bra för alla, det som är bra för överklassen är dåligt för oss andra, och tvärt om.

I den här konflikten har högern tagit ställning. Man kämpar för överklassens intressen. Och man har en hel del verktyg för detta. Man har politiska partier, och då främst moderaterna.

Man har diverse intresseorganisationer, bland annat Svenskt Näringsliv, och man har en uppsjö dagstidningar (över 80 procent av alla dagstidningar i Sverige är borgerliga).

Vi i vänstern har också valt sida i den här konflikten, vi har valt folkflertalets sida. Vi har inte massa pengar och stora tidningar, men vi har något annat, som högern saknar. Vi har en politik som de flesta faktiskt skulle tjäna på. Vi vet att samhället går att ändra, och vi kämpar för en socialistisk och feministisk utveckling. En stark vänster är en garanti för ökad rättvisa och minskade klyftor.

Lars Handegard

Vänsterpartiet

i Smedjebacken

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons