Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En skola alla vill gå i

Annons

Sätt lärandet i centrum, låt varje skola själv styra sin verksamhet utan detaljstyrning uppifrån och låt föräldrar och elever välja skola.

I dag är det många elever som sviks. Skolan klarar inte att ge alla barn en bra grund att stå på i livet. Undervisningen är inte anpassad till deras behov eller så får de ingen arbetsro - alltför stora klasser. Avsaknaden av betyg och annan uppföljning gör att problemen inte upptäcks i tid.

En bra skola kan se ut på många olika sätt. Vi vill ge alla skolor friheten att hitta den bästa modellen för sina elever. Föräldrar och elever kan då välja den skola som passar de egna förutsättningarna bäst. Alla barn är unika och kan inte passa i samma typ av skola.

Skolor med tydligt ledarskap och fasta normer är oftast bäst på att upprätthålla en god arbetsro. Mobbing får aldrig ursäktas eller bagatelliseras utan måste mötas direkt med kraftfulla åtgärder.

Rätten att välja skola tillsammans med möjligheten att starta friskolor är grundläggande för oss. Vårt förslag att låta skattepengarna gå direkt till den skola eleven väljer utan omvägar skapar utrymme för skolor som sätter kunskapen i centrum, utvecklar pedagogiken och skapar en god arbetsmiljö.

Hur länge ska tusentals elever tillåtas lämna skolan varje år utan tillräckliga kunskaper därför att socialdemokraterna av dogmatiska skäl säger nej till valfrihet - valfrihet skapar kreativitet.

VANJA OTTEVALL

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons