Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En röst för framtiden

Annons

Vi bor i ett land där vi har vant oss vid vår välfärd. Men den är ingen självklarhet. För att vi även i framtiden ska kunna ha allt detta i form av en bra skola, vård och omsorg så måste det gå bra för Sverige.

Personligen så är jag både trött och förbannad på att sitta och se på hur vi ständigt tvingas att skära ned på vår välfärd. Se på hur människor inte längre får den vård som de har rätt till och hur våra barn inte längre har den skola som de behöver och förtjänar.

Många kommuner tvingas att spara på dessa två områden när man i stället skulle ha möjlighet att satsa för att bygga för framtiden.

Därför har jag aldrig tvekat i mitt ställningstagande för euron. Röstar vi ja den 14:e september så kommer vi att få möjlighet att återigen få en hög tillväxt i Sverige och därmed också pengar till att satsa på att bygga upp en ny välfärdspolitik.

Om Sverige inför euron innebär det att handeln underlättas, priser kan pressas, och räntan sjunker till europeisk nivå. Sammantaget gynnar därför euron svenska jobb och svensk ekonomi. Det finns en föreställning att Sverige kan vänta eller att ett nej inte skulle få så stora följder. Det är en missuppfattning. Det kommer att få stora konsekvenser för svensk ekonomi på lång sikt.

Därför är valet den 14 september enkelt för mig; valet står mellan och rösta nej, och tro att allt ska bli bättre bara vi låter bli att göra någonting, eller att rösta ja och tro på att vi tillsammans kan skapa en ny tillväxtstid för Sverige och Dalarna.

JOHAN EKLUND

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons