Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En polismans vardag

Annons

Innan jag gick till jobbet i dag, såg jag morgonnyheterna på TV1. Där pratades det om sommarstängda polisstationer. Inbjuden att prata, var bland annat justitieministern. Han drog sin, vid det här laget, gamla ramsa som han gjort så många gånger förr.

Justitieministerns påstående går ut på följande: Det finns poliser ute på gator och torg, att polisstationer är stängda betyder inte att det saknas poliser. De är ute och jobbar i stället för att vara inne på poliskontoren, de senaste åren har vi utbildat många nya poliser.

Jag undrar bara, var finns alla dessa poliser?

När jag väl kom till min arbetsplats - jag är polis i Leksand och jobbar enbart halvtid med inre tjänstgöring, på grund av ryggskada - så fanns där endast en polis.

Denna enda polis är min chef och han skall sköta om tillståndsärenden, leda förundersökningar/utredningar, försöka se till så att det finns poliser i tjänst, prata, med allmänheten (som faktiskt besöker polisstationen när den är öppen) med flera arbetsuppgifter.

Mitt i allt detta måste han i dag åka till Rättvik för att det hade varit inbrott på flera ställen.

I Rättvik fanns i dag två poliser, dessa hade fullt upp att göra allt klart för häktningsframställan till tingsrätten i Mora, en person fanns alltså anhållen för ett grovt brott.

Sedan hade två personer gripits under natten och för att klara av att hålla förhör med mera av dessa, så var man tvungen att ta polispersonal från Mora som åkte till Rättvik.

För att få en viss kontroll på händelser i samhällena, Rättvik och Leksand, ordnades så att en patrull kom från Vansbro.

Ja, vad händer då sedan, om det blir akuta händelser i Vansbro och Mora, som då är så gott som tömda på poliser?

Snälla justitieministern, det här är inget ovanligt i dagens samhälle, vakna är du snäll.

Vi måste ju tala om för allmänheten hur det står till, när inte vår justitieminister tycks leva i verkligheten utan bara tittar på sina siffror i papper han får.

Man blir så matt, så man vet inte om man över huvud taget skall bry sig.

Har justitieministern inte fått några papper på hur många gamla och sjuka, poliser det finns, som överhuvudtaget inte är i tjänst? Hur många poliser är det inte som på grund av skador och sjukdomar är tvungna att jobba med tillrättalagda uppgifter?

Dessa poliser verkar ingå i de siffror på fullt tjänstgöringsbara poliser, som justitieministern har i sin hand.

TORSTEN EK

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons