Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En polismans vardag

Annons

Innan jag gick till jobbet i dag, såg jag morgonnyheterna på TV1. Där pratades det om sommarstängda polisstationer.

Inbjuden att prata, var bland annat justitieministern. Han drog sin gamla ramsa: "Det finns poliser ute på gator och torg, att polisstationer är stängda betyder inte att det saknas poliser. De är ute och jobbar i stället för att vara inne på poliskontoren, de senaste åren har vi utbildat många nya poliser."

Jag undrar bara, var finns alla dessa poliser?

När jag väl kom till min arbetsplats - jag är polis i Leksand och jobbar enbart halvtid med inre tjänstgöring, på grund av ryggskada - så fanns där endast en polis.

Denna enda polis är min chef och han ska sköta om tillståndsärenden, leda förundersökningar/utredningar, försöka se till så att det finns poliser i tjänst, prata, med allmänheten (som faktiskt besöker polisstationen när den är öppen) med flera arbetsuppgifter.

Mitt i allt detta måste han åka till Rättvik för att det hade varit inbrott på flera ställen.

I Rättvik fanns två poliser. Dessa hade fullt upp med att göra allt klart för häktningsframställan till tingsrätten i Mora. Sedan hade två personer gripits under natten och för att klara av att hålla förhör med mera av dessa, så var man tvungen att ta polispersonal från Mora som åkte till Rättvik.

Vår justitieminister tycks inte leva i verkligheten utan bara titta på sina siffror i de papper han får.

Har justitieministern inte fått några papper på hur många gamla och sjuka poliser det finns, som överhuvudtaget inte är i tjänst?

TORSTEN EK

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons