Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En Persson som klarar sig

Annons

Inför valet 2002 hade jag två debatter med socialdemokraten Ingalill Persson där hon lovade, att med socialdemokraterna vid maktens grytor i Landstinget Dalarna, skulle köerna till sjukvården försvinna. Det fanns då cirka 20000 personer i Dalarnas sjukvårdskö.

"Vård inom tre månader var hennes hurtiga slogan". Men det var i torgdebatterna det. Före valet.

Nu till verkligheten. Köerna finns kvar! Vi har i dagarna kunnat läsa om köande och personer som lider. Vad säger Persson då?

Hon är ju ansvarig för sjukvården, har med politiska rösters majoritet dessutom skaffat sig en lön som är dubbelt så hög som andra i liknande positioner, för att sköta sjukvården.

Jo, man håller nästan på att trilla av stolen av hennes kommentar till de stackars köande. Hon säger, exakt enligt media:

"Nu är det faktiskt så att landstinget från början inte kom till för att driva sjukvård".

Förstår ni nu, kära dalfolk varför det gått åt skogen med Landstinget Dalarna med socialdemokraterna som de ansvariga?

Persson bekräftar att hon inte ser sjukvården som det viktigaste. Det har man förstått efter alla de miljoner som socialdemokraterna slängt ut på annat än sjukvård.

Nu ska ju dessutom en skattehöjning drabba dalfolket. Men inget säger att köerna blir mindre för det och farhågorna ökar med Ingalill Perssons svar till media och med Ingalill Persson som ansvarig. Hon har ju dessutom fått sin nya tjänst efter mycket stark kritik av revisorer från sitt förra uppdrag - men klarade sig också den gången, precis som vid lönesättningen, med politiska röster...

ROLF GUNNARSSON

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons