Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En otrolig nyhet som var sann

Annons

De tyska storföretagen har frivilligt gått med på att höja sin egen bolagsskatt för att, som de uttrycker det: "hjälpa det tyska folket i en svår stund".

När man läser en sån nyhet undrar man om den är sann och dubbelkollar den. Den var sann.

Nyligen invigdes världens snabbaste och största dator i Yokohama i Japan. Det handlar egentligen om 264 sammankopplade superdatorer i ett rum som är lika stort som en fotbollsplan. (65 meter x 70 meter). Denna dator ska varna i tid för oväder, som förorsakas av växthuseffekten.

Inte lämnar kapitalister frivill-igt ifrån sig pengar, förrän läget är synnerligen prekärt.

Det sista världen behöver just nu är ett nytt krig. USA:s president tänker inte delta i miljökonferensen i Johannesburg. Han förbereder i stället ett krig mot Irak och struntar totalt i världsopinionen.

Tysklands förbundskansler Gerhard Schröder kritiserar skarpt USA:s krigsplaner och har hela det tyska folket med sig. USA-ambassadören i Tyskland, Daniel Coats, har i "Frankfurter Allgemeiner Zeitung" sagt att USA tyckte att Schröder var för hård i tonen mot USA. Det är tydligt att USA börjar bli nervöst, eftersom de tappar alla allierade. Nu senast var det Kanada som hoppade av "korståget".

Europas agerande gör också att oppositionen i USA mot kriget växer.

Sätt USA och Israel under tryck! Dessa länder blir mer och mer ensamma i världen och det är bra för världsfreden.

BIRGER HANSSON

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons