Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En ganska udda moderatpolitik

Annons

Svar till Stig Stenberg:

Stig Stenberg ger i en debattartikel 28 juli eldunderstöd till Rolf Gunnarssons, i ett riksperspektiv, något udda moderatpolitik.

Han hävdar även att länet mår bäst av att avlövas ickekommersiell kultur och andra "onödiga kringkverksamheter", där nu tydligen arvoden till politiskt arbete och partistöd ingår.

Stenberg säger att en del "så kallade borgerliga partier" numera också är delaktiga i hur pengarna används i landstinget Dalarna. Sanningen är att moderaterna alltid varit ensamma om att driva denna politik i landstinget. Man har aldrig mötts av någon större förståelse från sina borgeliga kollegor.

Jag har tidigare frågat Gunnarsson efter svar på liknanade frågor utan att ha fått någon reaktion. Jag vill nu därför även fråga herr Stenberg var han kan visa exempel på att moderaterna drivit en sådan politik när man haft makten. Hur såg exempelvis Stockholms moderata landstingsråds månadsarvode ut? Var inte det betydligt högre än vad de är i Dalarna?

Kan Stenberg ge något exempel på ett landsting, där moderaterna sänkt arvoden? Eller där man minskat anslagen drastiskt till kultur? Jag har själv inte funnit något.

Är inte sanningen den att arvoden i moderatstyrda landsting snarare är högre, att många m-landsting satsar mer på kultur och kollektivtrafik än vad vi gör i Dalarna? Är inte sanningen den att när man byter position från den bekväma oppositionsrollen till ansvarstagende i majoritet måste man också anpassa sin politik till den verklighet vi lever i. Och i den verkligheten behöver vi både kultur och kollektivtrafik. Och de som arbetar med politik måste också ha en skälig ersättning för detta.

NIKLAS HENRIKSSON

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons