Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En fruktansvärd anklagelse mot USA

Annons

Svar till: Olle Nelson
Som jag skrev i min insändare 16 oktober blev jag djupt besviken när jag läste Olle Nelsons inlägg om USA:s krigshot den 12 oktober.
När jag läser hans svar den 22 oktober blir det inte bättre snarare tvärtom.
Jag förstår mycket väl att Nelson känner sig illa berörd av att bli sammanblandad med Bo Staaf, men jag kan bara konstatera att de har nära samma åsikt om USA:s motiv för krigshotet. Nelson uppfattar mitt inlägg som ”om- och nedvärdering av mig (d v s Nelson själv) som person”. I mitt inlägg förkommer tvärtom respekt för Nelson som ”en klok och omdömesgill person”. Att Nelson nu i sitt svar endast upprepar sin tidigare förenklade anklagelse mot USA gör mig ytterligare besviken och han nämner inte med ett ord problemet Israel-Palestina och arabvärlden, som jag anger som ett större problem än oljan.
Han skrev själv i förra artikeln att ett krig om oljan endast är en temporär lösning och han får ursäkta men jag anser att han tar alltför lättsinnigt på krigföringsproblemet. Att starta ett krig är alltid ett steg ut i mörkret och det är därför västvärldens civiliserade stater inklusive USA inte har startat något krig de senaste hundra åren. Det är endast de mer eller mindre ociviliserade diktaturer och revolutionärer som startar krig och tvingar demokratierna till vapen för att försvara sig själva, sina vänner och demokratin.
Den som kan visa något annat bör träda fram och det ska vara fakta och inget svammel. Ett krig är en ytterst allvarlig sak och en supermakt som USA kan och får inte handskas så lättfärdigt med krig som man tror i den allmänna propagandan.
Hur har Nelson tänkt sig att Israels existens skall skyddas? Anklagelsen mot USA är inte bara fråga om ”en annan åsikt”, det är en fruktansvärd anklagelse.
Nelson efterlyser också min åsikt i oljefrågan och dess långsiktiga lösning och där sammanfaller våra åsikter i stort sett. Kärnkraften och solvärme är de alternativ vi nu känner till och vi kan bara hoppas på nya lösningar. Använt kärnbränsle är ett otäckt problem.
Arne Jansson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons