Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En enda hedervärd president?

Annons

Svar till Kent Sjögren:

Undertecknad har inte Jacques Chirac som någon slags idol. Jag kom till Frankrike i april 2000 för första gången i mitt liv. Det blev kärlek vid första ögonkastet, om man nu kan tala om kärlek när det gäller länder. Det är nog så att jag har det franska folket som idoler, inte någon enstaka president.

I september 2002 förkunnade Bush en ny säkerhetsdoktrin, med ett globalt definierat amerikanskt säkerhetsintresse, som i strid mot folkrätten ger klartecken för tidiga preventivslag.

Fjorton miljoner fredsdemonstranter, däribland 332 i Ludvika (jag räknade dem), och ansvarsfulla ledare som Gerhard Schröder och Jacques Chirac är oroliga för USA och dess imperieambitioner. Begreppet imperium Americum tas på allvar i Europa.

Sedan det spansk-amerikanska kriget år 1898 har USA legat i konstant krig med ett otal länder runt om i världen. Inget annat land har fört en så aggressiv poltik och är så blodbesudlat som USA.

Det lysande undantaget var 1930-talet då Franklin D. Roosevelt, en hedervärd president, ägnade sig åt att bekämpa fattigdomen i USA, för övrigt med framgång, i stället för att kriga.

Karl Marx, Lenin, Jesus ville ha fred och deras många miljoner efterträdare, till exempel Jacques Chirac, Gerhard Schröder och undertecknad vill detsamma. Kan det vara fel?

BIRGER HANSSON

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons