Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

EMU ställer krav på EU

Annons

EU:s framtidskonvent har presenterat sina förslag. De innebär genomgående mer centralisering och makt åt Bryssel. Sverige betalar i dag över 20 miljarder kronor till EU varje år. Är det någon som tror att beloppet kommer att minska när EU skaffat sig egen president och ett lagstiftande parlament?

Ett genomförande av EMU tvingar det federala EU-styret att öka sina ekonomiska muskler. EU måste kunna bedriva regeringspolitik inom sin monetära union annars kollapsar den vid första bästa kris.

I dag har EU-styret en budget på cirka 1,2 procent av EU:s BNP. För att klara av att bedriva en ekonomisk politik på federal nivå som kan hantera ojämnlikheterna inom unionen fordras en budgetomslutning på minst 15 procent av EU:s BNP. Klarar Sverige av att årligen betala 200-300 miljarder kronor till EU?

Jovisst gör vi det, men då flyttar vi också makten över stora områden av den offentliga verksamheten i vårt land till Bryssel.

Med tanke på hur svårt det är för Stockholm att förstå våra problem i Dalarna tror jag inte så mycket på Bryssels förmåga att lyssna på behoven i Sverige.

Med tanke på alla svindlerier, skandaler och förskingringar som redan i dag sker i Brysselgrytan vill inte jag att vi ska lämna över ännu fler slantar åt den maffian.

Ett gott råd, vid minsta tvekan? rösta nej.

JAN LINDHOLM

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons