Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eliminera grogrunden

Annons

Svar till "En som undrar":

Enligt en debattartikel publicerad i Svenska Dagblade 21 augusti förra året av Lars Jansson, universitetslektor i nationalekonomi, uppgick kostnaderna för invandringen 1999 till 267 miljarder kronor. Detta innebar en tredubbling av kostnaderna under 90-talet.

Det ska dock sägas att beräkningssättet ifrågasattes senare av andra debattörer, 117 miljarder betalades till exempel i skatt samma år av invandrare. Vad som i sammanhanget är ett sorgligt faktum, är att sysselsättningsgraden för utomlands födda i arbetsför ålder, endast uppgick till knappt 50 procent 2000.

Detta, om något, måste vara ett gigantiskt misslyckande för regeringspartiernas invandrar- och arbetsmarknadspolitik. Det verkar som om man (s, v, mp) hellre tystar ned problemet, betalar ut bidrag och skyller allt på arbetsgivarna, än gör något konkret åt saken.

Om alla kunniga och duktiga invandrare kunde sättas i arbete, skulle troligtvis invandringen bära sina egna kostnader och grogrunden för misstänksamhet och diverse andra avarter sopas bort.

BERGROHT

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons