Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ekonomisk beredskap

Annons

Svar till Ola Olin, den 10 juli

När det gäller pengar till barn- och utbildningsnämnden så har jag inte vid något möte framfört någon uppfattning om att vi ska söka tilläggsanslag som Olin påstår. Det som jag lyft fram är att jag anser att vi ska ha de statsbidrag som kom i kommunens påse istället för till nämnden som var budgeterat sedan tidigare.

Jag är också medveten om att jag som ordförande sätter dagordningen, det är inget nytt, men det var inte vem som sätter dagordningen som var frågan det var den demokratiska möjligheten för alla berörda att i förväg kunna få information om frågor som ska beslutas. Det är något som jag anser är väldigt viktigt för att bra och genomtänkta beslut ska kunna fattas.

När det gäller de ekonomiska ramarna som fastslogs i kommunfullmäktige så stämmer det att jag röstade emot oppositionens förslag som innebar att smeta ut varenda krona och inte ha någon ekonomisk beredskap för oförutsedda utgifter (som alltid kommer) utan jag röstade istället på vårt (samverkansalliansens) förslag som innebär att vi har ett större handlingsutrymme och slipper panikåtgärder i elfte timmen. Det anser jag vara en seriös plan för skolan!

Ann-Louise Eklund (msp)

ordförande i Barn- &

utbildningsnämnden

i Malung-Sälens kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons