Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ebberöds bank hos Vb-energi

Annons

Svar till signaturen "Larsbo":

Det är precis som du skriver i din insändare. Den marginella prissättningen på Nord Pool driver upp Vb-energis inköpspris och därmed även vårt tillsvidarepris till kund.

All elkraft som Vb-energi köper prissättes timme för timme på den nordiska elbörsen Nord Pool. Till detta pris tillkommer kostnader för balansansvar och effektreservhållning.

Vb-energi har sedan oktober månad, trots prishöjningar, sålt el till kunder med tillsvidarepris till ett lägre pris än vad bolaget betalt för densamma.

I oktober var vårt inköpspris 30 öre/kWh medan priset till kund var 27,7 öre/kWh. Novembers inköpspris blev 40,5 öre/kWh medan priset till kund var 29,2 öre/kWh. Decembers inköpspris blev hela 69,5 öre/kWh medan priset till kund var 29,2 öre/kWh.

Inköpspriset framöver är för tillfället på väg nedåt. Om detta blir bestående vet vi inte i skrivande stund. Vattnet i flerårsmagasinen är beräknat att räcka till vecka 11. Sker ingen betydande tillrinning till frusna sjöar innan dess vet man aldrig vad priset blir.

Tillsvidarepriset till kund är ett trögrörligt pris såväl vid höjning som vid sänkning av inköpspriset.

LENNART GUSTAVSSON, MARKNADSCHEF, VB-ENERGI

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons