Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dumhetens manifestationer

Annons

Om inget annat hjälper ska det ske med kraftfulla åtgärder.

Men de många särintressena har gjort att man ännu inte upprättat insatsstyrkor som inom FN:s ram kan ingripa.

Därför har anfallskrigen fortsatt. Det har legat i FN:s intresse att stoppa dessa krig men den enda FN-medlem som haft förmågan att ingripa inom rimlig tid har varit USA. Ryssland ingrep i Afghanistan med alltför begränsade resurser så USA fick överta även den uppgiften.

Det halvsocialistiska Europa håller på att fördärva hela tanken med FN som fredsorganisation. Usama bin Ladin och Saddam Hussein har förklarat krig mot FN och Israel och krigen förs genom lönnmord och terrorattacker för de duger inte till att föra krig på ett mer människovärdigt sätt.

Opinioner som inte begriper något om varken politik eller militärpolitiska strategier, driver sina politiska ledare till populistiska ställningstaganden. Så var fallet när Hitler förberedde och började sitt krig.

Ingen börjar ett krig utan att vara övertygad om att vinna det och det är alltid dårar som sätter i gång. Därför måste de fredsälskande nationerna slå tillbaka hårt och konsekvent. Det är inte att undra på att USA:s utrikesminister blir förbannad när det alltid hjälpbehövande Europa försöker sätta FN:s fredsbevarande när krafter ur spel.

Pappskallarnas resonemang att man måste ta hänsyn till civilbefolkning ska de ta upp med dem som börjar krigen. Det är massmediernas felaktiga och ofullständiga information som lurar okunniga och enfaldiga människor till dessa opinionsyttringar.

ARNE JANSSON

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons