Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dubbelmoral i kommunerna

Annons

Nu har vi möjlighet att få se vad vår välfärd är värd, och framför allt, hur de personer värderas som levererar dessa välfärdstjänster?

När vi nu befinner oss mitt i en brinnande konflikt så uttrycker politikerna sitt fulla stöd för kommunalarnas kamp för högre lön och bättre arbetsvillkor. Men Kommunal strejkar ju för att politikerna misslyckats i sin roll som arbetsgivare. Så länge strejken pågår misslyckas dessa våra folkvalda politiker med ännu en uppgift, nämligen att ge samhällsmedborgarna den service de har rätt att kräva.

Att lägga ansvaret för det på Kommunal är verkligen att blunda för sin egen otillräcklighet. Det politiska stödet gäller tydligen bara så länge man talar offentligt. Däremellan så gnuggar man (inte alla, men alltför många) händerna och gläds åt de pengar man spar genom att kommunalarna strejkar för högre lön och bättre arbetsvillkor.

Att se detta som en besparing är ett fatalt misstag. Dessa personer är nog de enda som ser hoppfullt på utvecklingen inom offentlig sektor. Inom några år så finns det alltför få anställda att betala lön till.

Tänk vilken "besparing" det blir!

ANN-CI LARSSON

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons