Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Du är varmt välkommen att höra av dig

Annons

Svar på Conny Anderssons insändare, Jan Bohman och demokratin i DT 6/10 : Conny Andersson vill ge mig en lektion i demokrati. Han skriver i sin insändare att demokrati betyder folkstyre, vilket betyder att jag, i egenskap av kommunstyrelsens ordförande i Borlänge, måste lyssna på medborgarna, och höra deras åsikter. Om detta håller jag med och vi ledande politiker i Borlänge kommun har flera sätt för att nå ut till Borlängeborna:

Borlänge kommun bjuder redan i dag in till flera medborgardialoger i frågor som och vi planerar att utveckla och systematisera detta. Syftet är att vi politiker ska få ett breddat beslutsunderlag, utifrån Borlängebornas åsikter och förslag.

En måndag i månaden kan ni träffa oss ledande kommunpolitiker på Borlänge bibliotek. Vid varje tillfälle presenterar vi aktuella politiska frågor, våra politiska målsättningar och hur långt vi har kommit i dessa. Ni Borlängebor får möjlighet att komma med förslag och ställa frågor.

Jag har också bjudit in flera Borlängebor till fika för att diskutera frågor som berör. Flera har nappat på erbjudandet. Anmäl dig till mitt nyhetsbrev: JB.nyhetsbrev@borlänge.se för att ta del av inbjudan.

Jag gör flera företagsbesök och träffar både ledning och medarbetare.

Våra nämndsordföranden gör kontinuerliga verksamhetsbesök. Omsorgsnämnden har till exempel gjort 20 verksamhetsbesök hittills i år.

Kommunens politiker har möten med föreningar.

De politiska partierna har också ett ansvar och har olika möten och arrangemang för att träffa er.

Demokrati innebär inte att alla Borlängebor får precis som de vill. Vi politiker har fått förtroendet av er att fatta beslut för kommunens bästa. Det innebär ofta kompromisser. För mig är det viktigt att se till att få ett så brett underlag som möjligt så att jag kan fatta beslut som är för Borlänges bästa. Du är varmt välkommen att höra av dig direkt till mig med konkreta förslag på saker du vill förändra eller sätt som du önskar att vi politiker kommunicerar på.

Slutligen så väljer ni era politiker vart fjärde år i de allmänna valen och då gör medborgarna sin sammanvägda bedömning.

Jan Bohman,

kommunstyrelsens ordförande (S), Borlänge

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons