Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Drog vi en nitlott när vi flyttade till Saxdalen?

Annons

Vi väntade vårt första barn och vi hade tittat på en del hus runt omkring Ludvika. Goda vänner till oss hade köpt hus i Saxdalen. Där fanns flera hus till salu. Vi åkte dit och huset motsvarade våra förväntningar. Eftersom vi väntade barn var det naturligt att se efter om det fanns någon skola.

Här i Saxdalen finns en otroligt fin skola. Med tanke på skolans storlek och antal barn så behöver inget barn gå igenom skolan osedd. Det ger mer möjlighet till inlärning och personlig utveckling.

Tryggheten att kunna gå hem själv utan att vara beroende av buss eller bil. Få en promenad som gör att man orkar hänga med på lektionerna.

Nu har vi bott i Saxdalen sedan 2000 och trivs. Vår dotter går på dagis och hon trivs och utvecklas. Jag vet att mitt barn kommer att få det hon behöver i den här skolan för att bli en trygg och harmonisk elev.

Om det inte hade funnits en skola hade det inte varit självklart att satsa våra pengar och liv här i Saxdalen. Att få ha lugn och ro där man bor är ett privilegium. Det är också kul att veta att hennes pappas farmor har gått i den skolan för länge sedan.

Det är många som har valt att bo här i byn både med barn och utan barn. Vi har för vår del barn nummer två på väg.

Att lägga ner vår skola vore att dra en nitlott både för oss och för kommunen. Skulle ni som sitter och bestämmer vilja ha barns ohälsa och osäkerhet, stress och besvikelse på ert samvete? Barn har som alla vet ett otroligt minne som följer med hela livet.

CHRISTINA ERICSSON I SAXDALEN

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons