Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Drevet med drevern

Annons

Det var en dreverjägare som hade en liten mark, så där en 20 hektar, i landskapet Dalsland. Han släppte sin hund från den 21 augusti varje år och till den sista januari. Det var drev i skogen nästan varje dag. Dreven varade minst fem timmar och även på nätterna.

Rådjuren flydde från hans mark och de omgivande markerna.

Hunden drev i regel till nästa socken och han åkte bil på andras jaktmarker, utan att fråga om lov, när han skulle hämta hunden.

Rådjurens bästa vän är vargen, för den gillar inte drevrar som springer på dess jaktmarker och skrämmer och hetsar de stackars rådjuren.

Han var en dålig skytt. Han kunde inte träffa en hink på 20 meter med kulgevär.

Därför var han tvungen att använda hagelgevär och hund för att överhuvudtaget träffa rådjuret.

Helst ville han använda trampsax, men risken fanns att han själv eller hunden skulle trampa i den. Han hatade vargen för att den var en så skicklig jägare, vilket han själv inte var.

Han gillade djurförsök och hantering av djur vid minkfarmer för att få utlopp för sina bestialiska lustar, samt att prenumerera på jakttidningen där det finns utpräglad hatpropaganda mot rovdjur.

Han hatar i synnerhet vargen för att han var klok nog att inte gå i den dumme dreverjägarens försåtliga fällor. Må den dumme dreverjägaren vrida sig av förtret.

VARGENS SPRÅKRÖR

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons