Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dra in biståndspengarna

Annons

Svar till Sören Hampgård.

Sören Hampgård hade synpunkter på svenskt bistånd till Moçambique på 500 miljoner kronor. Jag håller med, detta är vansinne. Det finns dock flera exempel på till vilka länder våra skattepengar går.

Sydafrika är en mycket stor bidragstagare. De har dock råd att köpa nya krigsflygplan, JAS, och tyska ubåtar. Nordkorea har erhållit svenskt bistånd trots att de har råd att utveckla kärnvapen och robotar som ska bära dessa samt har en armé som är en av de största i världen. Vietnam har också en enorm stor armé och som erhållit många miljarder av våra skattepengar.

Indien har kärnvapen och har dessutom råd att kriga med sin granne Pakistan.

På tv har jag sett dess militär skjuta massor av dyra granater till de haubitsar som vi sålt till dem. Dessa 15,5 cm-granater är så dyra att svenska värnpliktiga knappast alls får skjuta med dem.

Mot detta kan invändas att om vi ej ger dessa länder bistånd så drabbas fattiga människor i respektive land. Mot en sådan invändning vill jag säga att om det egna landet ej bryr sig om sina medborgare varför ska vi då göra det?

Dessa skattepengar som sändes i väg kanske skulle kunna användas i vårt land till att betala de som sliter inom vård och omsorg och till att anställa fler lärare så att klasserna kan bli mindre. Dessutom har vårt eget försvar så ont om pengar att vi ej har råd att beväpna våra egna JAS.

LARS ANDERSSON

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons