Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Djuren är väl också människor

Annons

Det skulle ju bli så billigt livsmedel och mat när vi kom med i EU.

Var detta bara för att en hel hög med länder sitter och kör sina djur över hela och halva Europa till Polen, där det tydligen är billigast att slakta stackars halvdöda djur som man kört i flera dygn.

Det lilla vi sett i tv av sådan grymhet räcker bra till för att avskräcka de flesta.

Av egen erfarenhet vet jag att vi i Norden (dock med undantag här också) sköter våra djur hyggligt. Många klappar på dem och har namn på dem än i dag.

Dock är det så att ju större företag det rör sig om desto mer affärsmässigt och mindre mänskligt. Det kostar så litet tidsmässigt att gå fram och klappa på en ko eller kalv.

De har rätt till ett hyggligt liv den lilla stund de får vara här. Att få gå i en solig björkbacke med riktigt gräs och inte bakom något jävla gammalt uthus med sten och bråte.

Ni vill leva ert liv hyggligt. Tänk då på att också en ko med en liten kalvkrake som fötts på en blåsig åker kan behöva ett tak att vara under när det hällregnar. Vänlighet tillhörde uppfostran förr. Nu är jag tveksam om uppfostran existerar överhuvudtaget. För djurens del har Auschwitz aldrig upphört.

SNÖÅ-SWEN

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons