Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det vet inte vad de talar om

Annons

En dräglig ålderdom - vad är det?

Kerstin Lund säger i FK 13 september att: Klarar andra, så klarar väl ni... Vem klarar?

I bland tror vi inte att chefer och andra "högt" uppsatta personaer har en aning om vad de talar om. Har ni någon gång träffat en dement gammal människa med stor ångest och väldiga ensamhetskänslor? Har ni någonsin träffat sju sådana människor samtidigt?

Man hoppas att de vet och vi hoppas att de tar konsekvenserna av alla indragningar.

Försök att förklara för oss hur vi som ensam personal ska kunna ta hand om, servera mat, mata och lägga sju pensionärer ensam! Plus allt arbete däremellan! Diskning, toabesök, blöjbyten, och lugna alla dem som är oroliga, vilket de flesta dementa pensionärer är i mer eller mindre hög grad.

När ska vi hinna med allt administrativt arbete, som sägs ligga medräknad i pensionärernas 24 timmar per vecka? Vilken tid på dygnet ska vi städa och tvätta? Varifrån ska vi få tiden att ta med de boende till tvättstugan! Det är ju sånt man strävar efter att hinna med. Det tar faktiskt längre tid att ha dem med.

Det ska bli mycket intressant att se det nya schemaförslag som kommer, och utifrån det se hur mycket av vår fritid och våra familjer som försvinner, på grund av att det säkert kommer att bli en hel del "delade" turer för att "effektivisera" vårt arbete. Det vill säga både jobba förmiddag och eftermiddag på samma dag. Vilken kvalitet blir det på vården? Och hur kommer de äldre att reagera på all utsliten, utarbetad och småirriterad personal, som dessutom arbetar för en sådan usel lön att den inte ens är värd att nämna!

De flesta har jobbat inom vården länge och ser bara försämringar, inget positivt. Inte konstigt att de tröttnar och vill byta arbete. Och om alla de säger upp sig blir det inte roligt.

Hur ska ni då få tag på nya människor som vill arbeta inom vården i dagens läge?

I förlängningen kommer ni troligtvis att förlora massor av pengar.

Det måste finnas annat att dra ner på än äldreomsorg, barnomsorg och skola! Eller...

PERSONAL PÅ NORSHÖJDEN

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons