Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det stora fyllekalaset

Annons

Så har då ännu en gång det stora fyllekalaset - förlåt jag menar förstås Falukalaset - gått till hävderna med pompa och ståt. Man måste ge socialtjänst och de styrande inom kommunen en eloge för deras framsynthet att "bjuda folket skådespel" enligt gamla recept från antikens dagar.

Inte nog med det, de skapar ju också flera arbetstillfällen så här i efterhand. Snickare, glasmästare, diverse städjobbare och så vidare, får ju bråda dagar för att göra staden attraktiv för andra kategorier av folk som ser mera till de estetiska och kulturella värden som en världsarvsstad har att erbjuda.

Ja, nog har det sina fördelar med öltält och långa öppettider för att få det hela att gå runt ekonomiskt.

Att det gått runt också på annat sätt, kan nog verifieras av personalen på akuten. Men än ligger ju Falun hästlängder efter Hultsfred och Kristiania då det gäller att skapa den verkliga festivalstämningen.

Därför vill jag med varmt hjärta ge ett tips till de styrande och alla som inte kommer ihåg hur "roligt" de haft under de här dagarna.

Mitt råd är att ni i god tid ansöker att också Systembolaget får ha jouröppet nattetid nästa år. Det kommer säkert att beviljas, och varför inte?

Det skulle ju tjäna två syften. Dels skulle många bli mer lätthanterliga, dels skulle ju Persson och kompani få in nödvändiga sekiner för att anställa fler poliser innan gamla Svedala blir en ren anarkiststat.

ELOF ROOS

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons