Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det moraliska bottenskrapet

Annons

Vi har just passerat årsdagen av det mest omoraliska, bestialiska och dumdristiga terrordåd som utförts under senare årtionden. Vi något civiliserade människor trodde att vi uppnått en någorlunda försvarbar civiliserad standard i sätten att umgås med varandra.

Att mörda människor för egen vinnings skull strider mot allt tal om heder, ära, moral och människovärde och att lönnmörda oskyldiga för att komma åt vissa förhatliga personer eller grupper, är bottenlös omoral, bestialism och dumhet.

Ingenting kan försvara sådana handlingar och de måste bestraffas oerhört hårt och konsekvent i hela mänsklighetens intresse. Krig och dödsstraff är försvarbara genom att de är de yttersta åtgärder som är tillgängliga för skydd av mänskligheten.

De här terroristerna använder lönnmord i massupplaga därför att deras tekniska efterblivenhet gör att de inte kan utföra sina illdåd på hederligare sätt. Det går inte att komma med pilbågar och spjut utan man använder västvärldens tekniskt avancerade vapen.

Men det värsta är att dumskallar mitt ibland oss tar detta mänskliga avskum i försvar. Det är den absoluta bottennivån för mänskligt förstånd och samtidigt har man mage att tala om mänskliga rättigheter och humanism.

Att Amerika har svårt för att få stöd för effektiva åtgärder är bevis på hur lite de flesta människor förstår av det liv de fått att leva. Så länge man inte drabbas själv bryr man sej inte och Amerika får komma till hjälp när det halvsocialistiska Europa inte kan reda upp de problem de skapat.

Amerika får offra stora delar av sitt välstånd för att hjälpa och skydda Europas folk mot politiska dårar. USA får hålla den polis-och militärmakt som Europa inte har råd med, för i Europa ska man ha "smör istället för kanoner". Man litar på att Onkel Sam offrar både gräddan av sin ungdom och massor av pengar så att européerna kan leka fred och socialism i en värld där varken fred eller socialism passar in.

Arne Jansson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons