Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det här vill Vänsterpartiet i Orsa

Annons

Det svenska demokratiska systemet bygger på en balans mellan förtroendevalda - politiker - och förvaltningar - tjänstemännen. På bägge håll har man sina särskilda uppgifter och ansvar. Därför behövs väl fungerande och självständigt ledarskap på båda sidorna. Det har vi dessvärre inte i Orsa.

Vänsterpartiet i Orsa anser att det brister i det politiska ledarskapet inom kommunen och dess bolag. Vi anser att de politiskt aktiva alltför ofta nöjer sig med att utgå från tjänstemännen och deras förslag. Politiken drivs alldeles för ofta lite slarvigt.

Vi är medvetna om att tjänstemännen arbetar yrkesmässigt med sina frågor, medan politikerna endast kan använda sin fritid. Ändå krävs det att man som politiker skaffar sig en självständig uppfattning baserad på sina politiska värderingar och erfarenheter. Här har de politiska partierna ett stort ansvar.

Om de förtroendevalda endast spelar en passiv roll blir även tjänstemännens möjligheter att lösa sina uppgifter försämrade. Dålig politisk hantering sätter givetvis käppar i hjulet för förvaltningarna. Risken finns att tjänstemännens ledarskap blir försvagat av brister i det politiska ledarskapet. Man kan frestas välja de enkla lösningarna i stället för de bästa.

Vänsterpartiet i Orsa begär väljarnas förtroende att ta ett delansvar för Orsas politik den kommande mandatperioden. Vår strävan är att få en gynnsam utveckling i Orsa kommun och för alla dess invånare. Får vi förtroendet skall vi särskilt anstränga oss när det gäller att förbättra det politiska ledarskapet och den demokratiska balansen mellan tjänstemän och politiker.

Anders Johansson

ordförande Vänsterpartiet i Orsa

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons