Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det blev bara en brakskit i Fredriksberg

Annons

Då Berendsen Textil AB beslutade att tvätteriet i Fredriksberg skulle läggas ned, chockades hela bygden men mest de 55 som hade sin utkomst där.

Politiker i Ludvika kommun for i skytteltrafik till Fredriksberg och förkunnade, att nu skulle det sannerligen skaffas ersättningsjobb.

Detta var före valet.

Berendsen lovade att genom ett skånskt företag inom återvinningsbranschen, skaffa jobb åt cirka 20 personer.

Kommunen svalde detta med hull och hår. Vad hände?

Det blev bara en brakskit av det hela som de avskedade fick dra i sig.

Ett uttalande från näringslivsansvarige var, att etableringar här snyter man inte ur ärmen. Ganska visst, men förutsättningen är, att man har en arm.

Vad händer? Tystnaden är skriande.

Tänker kommunen ta över fastigheterna som Berendsen nu äger? Detta är väl en förutsättning för att etableringar skall bli av.

Prioriteten har rasat. Ludvika kommuns allra viktigaste uppgift, är enligt kommunen, att bygga ett äventyrsbad till beräknat 15 miljoner med kommunen som ägare. Från begynnelsen kom ett uttalande från ordföranden i kultur- och fritidsnämnden att det skulle kosta kommunen 0 (noll) kronor genom att hyra skrytbygget utav byggherren.

När nu kommunen förfogar över ett sådant matematiskt geni, kan ju han beräkna vad ett badhus med tillhörande simbassäng, bastu, dusch med mera kostar att bygga här i Fredriksberg. Bedrövligt är, när turister kommer och frågar efter närmast belägna simhall, att behöva visa dem till Vansbro.

En hälsning till de lokala kommunpolitikerna. Gör er plikt. Även olydiga kan troligtvis kvittera ut sina arvoden.

KOMMUNALSKATTEBETALAREOBSERVANT

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons