Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det är oacceptabel att stänga akuten

Annons

Med stigande fascination tar vi del av landstingets i Dalarnas bulletiner. Skatten ska höjas med 80 öre, en ökning som de flesta av oss torde vara beredda att ta för att kunna bli erbjuden professionell sjukvård när den verkligen behövs.

Fast, där slutar sagan...

Skattehöjningen kommer istället att användas till en nedläggning av Ludvikas akutmottagning under natten. En akutmottagning är a och o för en mindre ort. Utan den kommer säkerligen flera personer drabbas av stora problem.

Att ringa en ambulans går oftast bra, men vad händer när alla ambulanserna är upptagna med transport av sjuka till andra vårdinrättningar utanför kommunen? Kommer personen i nöd bes att ringa senare, eller helt enkelt invänta vård när det finns tid?

Vågar verkligen ledningen för landstinget åsidosätta sina medlemmar på detta sätt, medlemmar är vi genom skattsedeln. Att försämra servicen till en ökad kostnad för oss är helt enkelt oacceptabelt. Det enda de får hoppas på är väl att ingen förolyckas på grund av bristande insikt, för då är hela förtroendekapitalet förbrukat.

Ta ställning! Våga säga till landstingsledningen att en nedläggning av denna livsräddande inrättning är helt oacceptabel!

HOLGER LINDERLOEV

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons