Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det är just ras-indelare vi inte accepterar

Annons

Det var de europeiska kapitalisterna som hittade på att benämna människor vid olika raser när Afrikas folk blev till slavar.

Det var vita människor som hittade på att svarta människor var apor eller liknande – de så kallade upptäckarna. Det var engelsmän som hittade på att indianerna i Amerika var rödingar. Vidare nazister, rasister och så vidare.

Det var nazister som såg judar som en annan ras än den ariska, men även andra etniciteter tillhörde för dem andra raser.

Skallben mättes som du vet för att dela in människor i olika raser, men många håller på än med konstiga tankar som till exempel att alla muslimer är terrorister eller brottslingar.

Vi som inte tycker om detta beteende kallar dessa indelare: rasister. Vad ska vi till exempel kalla KKK? Vanliga människor?

Det anti-rasister inte accepterar är just ras-indelare och jag tvivlar starkt på att särskilt många anti-rasister springer runt och omtalar folk som raser! Ja, vi är alla människor och det verkar ta lite väl lång tid för vissa att förstå det, så det är bra att just du är påläst!

Jennie Människa

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons