Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det är fel på regelverket, Hansson

Annons

Svar till Birger Hansson:

Hansson är inte lite fräck när han beskyller mig och Arne Jansson för att vi med våra reaktionära insändare som du uttrycker det, skulle ha bidragit till att i Sverige förstöra de svenska arbetarnas rykte.

Det välstånd som skapats i det här landet har skett med duktiga företagsledare som har haft lojala, plikttrogna och kunniga arbetare i sin tjänst på en lugn arbetsmarknad.

För att nå detta mål var det viktigt med fackföreningar som såg till att arbetaren fick mänskliga levnadsförhållanden, ordnad arbetstid och rättvis del i den gemensamt producerade kakan.

Vad som har skett här under de sista decennierna är ju att löntagarnas representanter tagit ut för stor del ur kakan.

Det har gjort att det fattas pengar överallt.

Vi har förlorat massor med arbetstillfällen till låglöneländer på grund av det höga kostnadsläget här.

Vad regeringen till slut blivit piskad till är ju inbesparingar på varje tänkbar plats i samhället för att vi över huvud taget skall komma på fötter igen.

Till råga på allt har dessutom näringslivets höjdare tillskansat sig helt omoraliska fallskärmar, som skadar hela näringslivet och tilltron till ledarskapet där.

Felet finns i regelverket och inte hos arbetaren. Det går 16 000 personer registrerade som arbetslösa i Norrbotten. Kalix skogstjänst fick 150 personer anvisade av Arbetsförmedlingen till skogsvård, endast två anmälde sig.

Om du händelsevis skulle komma på ett bra förslag som kan lösa det här problemet, så borde du dela med dig av det, säkert till stor glädje för alla berörda myndigheter.

ERIK MAGNUSSON

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons