Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Den som går över gränsen för moral och etik bör avgå

Annons

Svar om tantmaffian, insändare i FK den 23 mars.

Det glädjer mig att Åsa Engberg visar sådan omtänksamhet om miljöpartiet i sin insändare.

Självklart är vi bekymrade när någon lämnar vårt parti. Men vi beklagar inte heller när den som inte delar vår uppfattning om solidaritet och miljöhänsyn, utan i stället omfattar mer egoistiska värderingar, kliver av. Vi anser inte att ett förtroendeuppdrag är till för den enskildes ekonomiska och sociala ambitioner.

I likhet med socialdemokraternas hantering av Laila Bäck och moderaternas hantering av ett antal av sina riksdagsledamöter anser även vi att en förtroendevald som klart klivit över den gräns för etiska och sociala regler som bör prägla det politiska uppdraget ska avgå.

Vi har arbetat målmedvetet med den frågan i vår länsavdelning vilket gör oss till en mycket väl fungerande demokratisk organisation.

Jag har inte, som du påskiner, motarbetat någon tantmaffia, utan tvärt om haft ett mycket stort stöd från kvinnorna i partiet för att värna demokrati och motverka enskilda medlemmars försök att köra över majoritetens vilja.

Förhoppningsvis är det miljöpartiets politik som drar röster och inte några få individer.

Att första namnet på vår landstingslista fick många kryss förra valet tror jag personligen beror på den omfattande kampanj vi bedrev för just detta. Du kan läsa om den på vår hemsida (www.dalarna.mp.se) under personval.

Det vi påpekar är att alla väljare kan vara överens om första namnet men vill kryssa upp någon till andra och tredje plats. Detta kan leda till att första namnet blir utan kryss och hamnar utanför. Det är en brist i personvalssystemet.

Just denna del av vår hemsida fick mycket beröm. Många hävdade att det var den enda informationen om personval som var begriplig i förra valet.

En överväldigande majoritet av miljöpartisterna i Dalarna är övertygade om att vi kommer att ha en mycket väl fungerande landstingsgrupp nästa mandatperiod.

Kanske kommer till och med journalisterna att inse att miljöfrågan är den viktigaste vårdfrågan, den viktigaste sociala frågan, den viktigaste skolfrågan och den viktigaste ekonomifrågan.

Du kan lita på oss Åsa, miljöpartiet har kloka lösningar på alla framtidsfrågor.

JAN LINDHOLM

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons