Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Den onämnbara verkligheten Del 2/2

Annons

Den ekonomiska utvecklingen i Sverige går stadigt mot sammanbrott och det är lätt att förutse genom att alltför få sysslar med verksamhet som skapar realvärden. Vi kan inte försörja landet genom att vårda varandra eller tvätta varandras skjortor och alltför få industrier som skapar realvärden och tidigare har byggt upp välstånd, håller nu på att säljas till utlandet.

Sverige har genom sin lagstiftning på arbetsmarknaden alltför få småföretag med kreativ verksamhet och de stora samhällsnyttiga företag som svenska folket genom sparsamhet byggt upp, som Statens Järnvägar, Postverket, Televerket, Sveriges Radio, universitet och utbildningsanstalter, vårdanläggningar, konst- och kulturvärden av olika slag, håller på att säljas eller överlåtas till privata intressen för att skaffa pengar, till staten, landstingen och kommunerna.

En utveckling som direkt strider mot regeringspartiets målsättning. Det är bottenlös dumhet och hur det har gått till har jag skrivit om förut!

Arbetslösheten är onödigt stor och ungefär tre gånger större än de officiella siffrorna och en massa folk sysslar med onödig och felaktig sysselsättning. Nationalekonomi är det ingen som ens talar om och den statistik och prognoser som styr regeringens bedömningar är inaktuella när de börjar tillämpas. De skamligt överbetalda direktörerna inom finans- och bankvärlden och cheferna inom offentlig förvaltning famlar efter löjliga förklaringar till deras enorma misstag, felbedömningar och okunnighet och det är politikernas gruppintressen och okunnighet som gör det möjligt.

Man förstår inte så enkla fakta som att man måste skapa resurserna innan man kan fördela dem och det gör att det fattas pengar överallt, de har genom euforistiska utsvävningar delats ut till löntagarna, pensionärer och bidragstagare så att sjuka och gamla blir lidande.

Samhällsservicen minskar oavbrutet trots att skatterna är högst i världen och skolorna fungerar inte genom brist på ordning och disciplin. Det är ett samhälle i förfall genom dumhet!

Vissa människor har haft en oerhörd betydelse för sina medmänniskor men de flesta har en alldeles överdriven uppfattning av sin egen fala betydelse, eller som filosofen Qvintilianus uttryckte det, "de som vill synas visa bland dårar, synes dåraktiga bland de visa"!

Arne Jansson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons