Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Den enskilde är inte bedragaren

Annons

Svar till Gunnar Lärka.

Att Gunnar Lärka, moderat politiker i Gagnef, anser att just de människor som är sjuka eller arbetslösa, i grunden är lata och ovilliga är inte förvånande.

Att jag i mina sämre stunder tror att människor som har den möjligheten gärna, på laglig men omoralisk väg eller rent olaglig väg, undandrar systemet skattepengar är kanske inte heller förvånande. Men Gunnar Lärka borde väl ändå nyansera sig lite bättre!

För många människor som är långtidssjukskrivna eller arbetslösa finns nästan bara återvändsgränder, ekonomiska problem och faktiskt mänsklig förnedring i form av exempelvis misstroende.

Arbetet är ju det som i vårt svenska samhälle ger oss värdet. För de människor som borde vara hemma en kortare tid är det ofta alltför kostsamt.

Det är inte den enskilde individen som är bedragaren utan tidsandan med uppskruvade tempon och förändringar i arbetslivet tillsammans med förväntningar och ändrade konsumtionsvanor som skapar utbrändhet och långtidssjukskrivningar.

Både orsak och lösningar är politiska och inte individuella eftersom det rör hela samhällskonstruktionen. Moderaterna har ett ansvar som ett stort politiskt parti, liksom andra politiska partier och fackföreningar.

Att fördöma eller generalisera löser inga problem.

Det skulle vara klädsamt med lite ödmjukhet även hos Lärka som politiker.

MARIJKE VREESWIJK

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons