Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Den bortslarvade rättssäkerheten

Annons

Hur länge ska normalt funtade och hedervärda människor finna sej i den terror som mördare, rånare, våldsverkare och ouppfostrade ungar utövar i samhället, trots höga skatter och astronomiska summor som läggs på förebyggande och ineffektiva åtgärder inom kriminalvården?

Det skydd som vi normala människor försöker skaffa oss, genom dryga skatter, lås, försäkringar och andra åtgärder i brottsförebyggande syfte, elimineras av den extrema humaniseringen och allmänna mjäkighet som empatiska fruntimmer, ungdomar och verklighetsfrämmande psykologer infört.

Att den överdrivna humaniseringen totalt missat sitt syfte, framgår av att var tredje brottsling begår nya brott under tiden de undergår behandling inom den moderna rättsvården och frekvensen av återfall orimligt stor. Syftet med de milda och uteblivna straffen har helt förfelats.

Straffsättningen för brott är rena skojet när man jämför med de svåra lidanden, livslånga återverkningar och psykiska men som brotten förorsakar. Det babblas oavbrutet om de mänskliga rättigheterna, men vad har brottsoffren för mänskliga rättigheter?

Det är ju alldeles förbannat när fega och ouppfostrade ungar i skolålder anfaller gamla invalidiserade och rullatorbundna damer för att stjäla några kronor utan att få något nämnvärt straff!

Men då uppträder hela garnityret av psykologer, lagstiftare, människorättskämpar och föräldrar, som annars inte har en aning om vad deras ungar håller på med, och kräver straffrihet eller milda straff med hänsyn till deras ålder. I övrigt behandlas ungarna och respekteras som om de vore vuxna, medan föräldrar och vuxenvärlden blir allt barnsligare!

Politikernas inkompetenta skötsel av sina uppdrag, kännetecknas av ett ständigt krusande för alla möjliga och omöjliga verklighetsfrämmande krav för att bli populära och vinna röster, medan de försummar att sköta de största och viktigaste frågorna som ekonomin och de viktiga frågor som utgör grunden för samhällets bestånd, moral, laglydnad och den grundläggande utbildningen i ansvar och levnadskonst.

Resultatet har blivit ett sjukt samhälle med mer eller mindre psykiskt sjuka människor, ökande brottslighet, förakt för politik, heder och moral, en usel ekonomi och en ständig jakt mellan karriärister och lycksökare om högre löner, högre standard och mindre sunt förnuft.

Inom läroanstalternas radikaliserade värld uppstår lätt strömningar av psykologistiska och pseudovetenskapliga idéer bland de halvlärda ungdomarna, som med sin mycket begränsade livserfarenhet tror att de vet och förstår allting om samhällets sociala struktur, men saknar den mognad som kännetecknar verklig kunskap och djupare erfarenhet.

Mycket av det moderna samhällets moderniteter är ren orginalitetsjakt som till exempel inom konst, psykologi, utbildning, åldringsvård och underhållning. Men den äldre generationen hänger gärna med i sin oro och ängslan att inte vara tillräckligt ungdomliga och moderna.

Det är också orsaken till att det bildas splittrande och helt onödiga nya partier som enbart är till skada för samhällets homogenitet och stadga. Experimenten med "Den nya ekonomin" är resultatet av den moderna okunnigheten om ekonomiska grundregler och saknar förankring i verkligheten. Man kan aldrig äta mer än hela kakan och den måste gräddas först!

ARNE JANSSON

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons