Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Debatt med människan i fokus

Annons

KG Hammar är upphov till en debatt som jag hoppas fortsätter länge.

Jag är övertygad om att alla människor har en tro. Hur vi tror och uttrycker detta är personligt, det finns inget rätt eller fel, men för att vidareutveckla oss måste vi få möjligheter och tillfälle att diskutera med varandra.

Jag tror att alla människor behöver få ifrågasätta och just nu i denna tid, när mycket händer både här i Sverige och i världen, behöver vi denna frihet att både kunna och våga ifrågasätta.

Vem är kristen och vem är inte? Finns det någon som har rätten att bedöma och avgöra detta på denna jord? Finns det någon som över huvud taget kan bedöma en så stor hjärtefråga?

Jag funderar över vad som är viktigast i livet och osökt kommer jag då fram till orden "Störst av allt är kärleken".

Det är just de primära orden som är avgörande för mänskligheten, för övrigt kan vi fundera friskt och tolka vidare. Tryggheten finns i orden och känslan som de skapar.

Om jag försöker leva med ett öppet och kärleksfullt hjärta och inse att hatet är något temporärt som jag inte vill ha men ibland ändå känner, om jag innerst inne tror på det goda som finns hos alla människor, då blir synen på mina medmänniskor annorlunda och ljusare även om mörkret vill ta över då och då...

Alla människor tappar bort sig på livets väg, alla människor tvivlar på något under livets gång, alla människor är inte alltid snälla men vi vet allihop att kärleken är störst av allt...

Vem är då kristen och vem är inte?

Vi kan hjälpas åt att få varandra att inse att alla människor är värdefulla, oavsett hur vi själva känner oss. Vår tro på något/någon som är större än oss själva värnar om livet, om det svaga, det brustna och vill ge det kraft och livsglädje.

Alltså: Störst av allt är kärleken!

MIA STRÖM, FÄLTASSISTENT, SMEDJEBACKEN

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons