Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Debatt: Kan hemtjänsten vara sen måste vårdtagarna också få vara det

Apropå DT:s artiklar om straffavgifter i hemtjänst och hemvård vill den anonyme skribenten - som länge arbetat inom hemtjänsten - påpeka att hemtjänsten själva ofta inte är där de ska vara på utsatt tid.

Annons

"Ursäkta att jag är sen men..." Jag vet inte hur många gånger jag inlett mina besök hos olika vårdtagare med den repliken. Men det har blivit många besök under mina år inom den kommunala hemtjänsten. Att sedan höra att personer som använder sig av hemtjänst ska få betala en straffavgift på 150 kronor om de inte avbokar ett besök 24 timmar innan och de själva uteblir, var ligger logiken i det?

LÄS MER: Han är kritisk mot hemtjänstens nya avgift: "De håller inte tiderna själva"

Folk ursäktar ofta, från högre ort, att hemtjänsten inte kan hålla tiderna till punkt och pricka med att det kan ske oförutsägbara händelser - "De är bara människor". Det är våra vårdtagare också, i allra högsta grad och att be dem att stilla sitta och vänta på oss i hemtjänsten timme efter timme men inte själva kunna råka ut för något oväntat utan att få betala straffavgift - det är fel.

LÄS MER: Viktig information om ny avgift gick inte ut

En ordentlig genomlysning av hemtjänsten, mer resurser och mer personal. Det tjänar kommunerna betydligt mycket mer på än ledsna pensionärer och stressad personal.

Anonym

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons